top of page

 Ontdek de Lot, Frankrijk

Op zoek naar een vakantiehuisje met zwembad en airco op een landelijke en rustig gelegen plek in Zuid-Frankrijk? Van harte welkom bij Beaux Moments gites in de prachtige Lot vallei!

 

Rustig gelegen in de vallei, tussen Cahors en Villeneuve-sur Lot, ligt onze authentieke plek Beaux Moments voor volwassenen only. Hier kun je heerlijk genieten van een goed boek bij het zwembad, een verfrissend drankje onder de fruitbomen of gewoon heerlijk weg dommelen in één van de ligstoelen op je terras.

 

Heb je zin om op pad te gaan en de prachtige Lot vallei te ontdekken? In dit blog geven we je graag onze leukste tips en adressen van bezienswaardigheden hier in de buurt voor een onvergetelijke vakantie bij Beaux Moments.

Ontdek de tuinen rond de Lot

Prachtige waterlelies bij Beaux Moments, vakantiehuisjes met zwembad en airco in de Lot, F

In de omgeving van de Lot, de streek waar onze twee vakantiehuisjes met zwembad en airco liggen, zijn prachtige tuinen om te bezoeken, helemaal in de sfeer van bekende schilders zoals Monet en Henri Martin. Heerlijk om door heen te wandelen, bijzondere soorten planten en bloemen te ontdekken en te genieten van de kleuren en geuren.

 

De Lot wordt door het mooie glooiende landschap en de prachtige flora ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Neem op weg naar de tuinen dus zeker ook de tijd om te genieten van de mooie landelijke route ernaar toe.

Ontdek de kastelen in de Lot

Kasteel Bonaguil vlakbij Beaux Moments

In de streek de Lot, waar onze twee vakantiehuisjes met zwembad en airco liggen, zijn prachtige kastelen om te bezoeken. Kastelen met hoge statige torens, grote haarden, verdedigingswallen, grotten, ophangbruggen en eetzalen, vaak hoog gelegen met een prachtig uitzicht over de vallei. Zeer imposante kastelen die je terugvoeren naar vervlogen tijden.

 

Vanuit Beaux Moments kun je meerdere kastelen bezoeken. Omdat we op de grens met de streek Lot-et-Garonne en niet ver van de Dordogne wonen, kun je ook naar bekende kastelen zoals Chateau de Biron en Chateau des Milandes. 

Ontdek de leukste terrasjes rond de Lot

Belaye terras met prachtig uitzicht

In de Lot, waar onze twee gîtes met zwembad en airco liggen, kun je heerlijk fietsen, wandelen of rondtoeren. Langs oude vestiging stadjes, mooie kastelen, prachtige uitkijkpunten en gezellige marktjes. En, als je zin hebt in een café au lait of een heerlijk glas rosé, dan zoek je een leuk terrasje op! Lekker genieten van de omgeving en de mensen die langs lopen.

Ontdek de beste restaurants in de Lot

Restaurant Penne d'Agenais

De Lot, waar onze twee vakantiehuisjes met zwembad en airco liggen, is een prachtige streek met glooiend landschap en de rivier de Lot. Er zijn gezellige marktjes met volop heerlijke lokale producten, zoals pruimen, noten, kaas, wijn en meloen. Je kunt er ook heerlijk lunchen en dineren. We geven je graag de adressen van onze favoriete restaurants, in de buurt van Beaux Moments gîtes in Mauroux! 

bottom of page