top of page

Ontdek de kastelen in de Lot, Frankrijk

In de streek de Lot, waar onze twee vakantiehuisjes met zwembad en airco liggen, zijn prachtige kastelen om te bezoeken. Kastelen met hoge statige torens, grote haarden, verdedigingswallen, grotten, ophaalbruggen en eetzalen, vaak hoog gelegen met een prachtig uitzicht over de vallei.

 

Vanuit Beaux Moments kun je meerdere kastelen bezoeken. Omdat Beaux Moments op de grens met de streek Lot-et-Garonne en niet ver van de Dordogne ligt, kun je ook bekende kastelen zoals Chateau de Biron en Chateau des Milandes bezoeken.

Welke kastelen kun je bezoeken in de Lot?

Op slechts 20 minuutjes rijden van Beaux Moments, vlakbij Fumel, ligt Chateau Bonaguil. Er loopt een prachtige route naar het kasteel en, na een paar bochten de heuvel op, komt het statige kasteel in zicht. Je kunt onderaan de voet van de burcht parkeren en naar boven wandelen. Het is ook mogelijk helemaal naar boven te rijden en je auto bij de entree van het kasteel parkeren.

Het kasteel is grotendeels een ruïne, en aan de hand van een beschrijving maak je een wandeling door het kasteel. Bonaguil is gebouwd in de 13e eeuw en is in de 15e en 16e eeuw volledig verbouwd en voorzien van de laatste militaire verbeteringen van die tijd. Er is een kapel, een grot waar vroeger het eten en de wijn bewaard werd, en er zijn veel versterkte muren en torens.

Chateau Bonaguil
Kasteel Bonaguil vlakbij Beaux Moments
Chateau de Biron_edited.jpg

De naam Bonaguil komt van bonne aiguille wat goede naald betekent. Deze naam verwijst naar de locatie van het kasteel, een steil uitsteeksel in de rotsen. Een perfecte plek om een kasteel te bouwen met goed zicht over de vallei.

 

In de zomer worden er, in en rond het kasteel, Middeleeuwse feesten georganiseerd, Les Médiévals Bonaguil-Fumel. Er zijn dan ook demonstraties van oude ambachten. Zeker een bezoek waard!

Na het bezoek kun je nog even gezellig wat drinken in één van de restaurantjes onderaan de voet van het kasteel. Er is ook een salon de thé, waar je prachtige serviezen kunt kopen, en er zijn een paar winkeltjes.

 

Op de terugweg raden we je aan om nog even langs Chateau de Fumel te rijden. Dit kasteel kun je niet bezoeken maar heeft een prachtige tuin met uitzicht over de Lot en het stadje. Vind je het geen probleem om wat verder te rijden? Dan is Chateau de Biron zeker een aanrader!

Wat zijn de mooiste kastelen vlakbij de Lot, Frankrijk?

Chateau de Biron ligt in de Dordogne, op ca. 45 minuten rijden van Beaux Moments in Mauroux. Het kasteel is gebouwd in de 12e eeuw en heeft een prachtig plein met een heel mooi uitzicht. Je ziet hier een mix van verschillende bouwstijlen van Middeleeuws tot Versailles stijl.

Het kasteel heeft meerdere keren gediend als decor voor verschillende films zoals Brotherhood of the Wolf en The daughter of D’Artagnan. Een bezoek aan het kasteel is erg leuk te combineren met een bezoekje aan Monpazier, één van de mooiste bastide stadjes hier in de omgeving.

 

Iets verder rijden ligt het bekende kasteel waar Josephine Baker gewoond heeft, Chateau des Milandes. Het kasteel is in de 15e eeuw gebouwd en heeft een prachtige tuin. Ook hier heb je een prachtig uitzicht over de vallei en er worden vaak roofvogelshows gegeven.

De tuin van Chateau de Fumel
De entree van Chateau de Fumel
20230418_154653.jpg

Genieten bij je vakantiehuisje met zwembad en airco, alleen volwassenen

Na een heerlijke dag op pad, kun je bij ons rustig genieten van een goed boek bij het zwembad. Of gewoon even heerlijk nagenieten op één van de heerlijke ligstoelen. Vanaf je terras kijk je uit over de mooie grote tuin met fruitbomen en het zwembad. Hier hoor je alleen het gefluit van de vogels of het geruis van bladeren aan de boom. Als het warm is, kun je heerlijk ontspannen in de schaduw van de fruitbomen of bij het zwembad. In de zomer hangen er volop vijgen in de boomgaard. Heerlijk als aanvulling op je kaasplankje met een goed glas wijn. Zo kom je helemaal tot rust en geniet je als god in Frankrijk!

Ligstoelen bij gite Amelie.jpg
Blik op de boomgaard vanuit de keuken van gite Amélie
Zwembad met ligstoelen en lavendel.jpg

Meer tips voor een heerlijke vakantie bij Beaux Moments in de Lot? Kijk af en toe op onze website voor nieuwe blogs of volg ons op Instagram en Facebook @beauxmomentsgites.   

                           

Heb je zin om te komen genieten van een heerlijke vakantie in de Lot, Frankrijk? Via deze link kun je onze twee gîtes bekijken. In de fotogalerij vind je nog meer foto’s van onze authentieke plek Beaux Moments en de prachtige streken Lot en Lot-et-Garonne. We zien je berichtje graag tegemoet! 

bottom of page