top of page

Ontdek de tuinen van de Lot, Frankrijk

In de omgeving van de Lot, de streek waar onze twee vakantiehuisjes met zwembad en airco staan, liggen prachtige tuinen, helemaal in de sfeer van bekende schilders zoals Monet en Henri Martin. Heerlijk om door heen te wandelen, bijzondere soorten planten en bloemen te ontdekken en te genieten van de kleuren en geuren. De Lot wordt door het mooie glooiende landschap en de prachtige flora ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Neem op weg naar de tuinen dus zeker ook de tijd om te genieten van de mooie landelijke route ernaar toe.

Waar kun je de waterlelies van Monet bewonderen?

Op 50 minuutjes rijden van Beaux Moments, vlakbij Villeneuve-sur-Lot, liggen de tuinen van Latour-Marliac. Hier worden sinds 1875 meer dan 250 verschillende waterlelies gekweekt. In de vele grote bassins kun je allerlei waterlelies en lotus bloemen bewonderen. Je ziet de meest uiteenlopende prachtige soorten en kleuren. Ook is de reuzenwaterlelie, afkomstig uit het Amazonegebied, in de serre van de tuin te zien.

Prachtige waterlelies in de tuinen van Latour-Marliac
Prachtige waterlelies bij Beaux Moments, vakantiehuisjes met zwembad en airco in de Lot, F
Waterval in de tuinen van Latour-Marliac

De tuinen zijn heel mooi aangelegd voor een heerlijke wandeling langs de bassins. In het kleine museum wordt de historie van de tuinen uiteengezet en uiteraard wordt ook het verhaal van Monet verteld. Op de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs zag de schilder Monet voor het eerst de prachtige waterlelies van Latour en ze werden een grote inspiratie voor zijn bekende schilderijen. In de tuin van Latour-Marliac ligt ook een grote vijver met een bruggetje, een knipoog naar waarschijnlijk het meest bekende schilderij van deze beroemde schilder.

 

Er is ook een klein restaurantje in de tuinen. Hier kun je heerlijk lunchen of wat drinken met een prachtig uitzicht over de vijver. Als je goed kijkt, zie je vast één van de vele kikkers op de grote groene bladeren van de lelies zitten.

Wat zijn de mooiste tuinen van de Lot, Frankrijk?

Heb je genoten van de tuinen Latour-Marliac? In de omgeving van Beaux Moments liggen nog meer prachtige tuinen. We hebben nog de volgende tips voor je! De Lot wordt vaak het Toscane van Frankrijk genoemd en dit kun je terug zien in het prachtig glooiende landschap met de hoge cipressen. In Albas is zelfs een kleine Jardin Toscan en hier kun je deze sfeer goed proeven! Hier heb je tevens een prachtig uitzicht over de Lot en bij de gezelllige Guinguette d'Albas kun je iets drinken of eten langs de Lot. Iets verder liggen les Jardins Marquayrol, geopend in de zomermaanden. Deze tuinen zijn helemaal aangelegd in de stijl van de schilder Henri Martin. Op een kwartiertje rijden van Mauroux, ligt ook nog de kleine kasteeltuin van Château de Fumel. Op het hoogste gelegen deel van de tuin heb je een heel mooi uitzicht over de rivier de Lot en het stadje.

De tuin van Chateau de Fumel
De entree van Chateau de Fumel
20230418_154653.jpg

De mooie tuin bij je vakantiehuisje met zwembad en airco, alleen volwassenen

Na een heerlijke dag op pad, kun je bij ons rustig genieten van een goed boek bij het zwembad. Of gewoon even heerlijk nagenieten op één van de heerlijke ligstoelen. Vanaf je terras kijk je uit over de mooie grote tuin met fruitbomen en het zwembad. Hier hoor je alleen het gefluit van de vogels of het geruis van bladeren aan de boom. Als het warm is, kun je heerlijk ontspannen in de tuin, in de schaduw van de fruitbomen. In de zomer hangen er volop vijgen in de boomgaard. Heerlijk bij je kaasplankje met een goed glas wijn. Zo kom je helemaal tot rust en geniet je als god in Frankrijk!

Ligstoelen bij gite Amelie.jpg
Blik op de boomgaard vanuit de keuken van gite Amélie
Zwembad met ligstoelen en lavendel.jpg

                               

Heb je zin om te komen genieten van een heerlijke vakantie in de Lot, Frankrijk? Via deze link kun je onze twee gîtes bekijken. In de fotogalerij vind je nog meer foto’s van onze authentieke plek Beaux Moments en de prachtige streken Lot en Lot-et-Garonne. We zien je berichtje graag tegemoet! Je kunt ons ook volgen op Instagram en Facebook @beauxmomentsgites.

bottom of page